تبلیغات
از کشتی حمایت کنیم
از کشتی حمایت کنیم

از کشتی حمایت کنیم

» به یاد مرحوم بابک قربانی ( جمعه 30 آبان 1393 )
» دانلود گلچین فنون حمید سوریان ( جمعه 5 اردیبهشت 1393 )
» از روز 10 فروردین ماه و در خانه كشتی/ اردوی تیم ملی كشتی فرنگی نوجوانان آغاز می‌شود ( دوشنبه 4 فروردین 1393 )
» به مناسبت فرا رسیدن سال نو/ پیام تبریك رئیس فدراسیون كشتی ( دوشنبه 4 فروردین 1393 )
» تبریک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به مناسبت قهرمانی تیم کشتی ایران/ ماشاالله، این کشتی‌گیران ایرانی! صدآفرین به این قهرمانان! ( دوشنبه 26 اسفند 1392 )
» دانلود فیلم کشتی صادق گودرزی و جردن بایروز ( چهارشنبه 23 بهمن 1392 )
» دانلود کشتی بوایسارسایتیف با سسلان تایگیف در فینال المپیک۲۰۰۸ ( یکشنبه 13 بهمن 1392 )
» رده‌بندی نهایی مسابقات مرحله اول جایزه بزرگ فیلا/ قهرمانی گادیسوف در روز پایانی جام یاریگین ( دوشنبه 7 بهمن 1392 )
» خواص برنج ( یکشنبه 29 دی 1392 )
» برای حضور در رقابت های جام تختی/ ستاره های گرجستانی به ایران می آیند کورتانیدزه، مارساگاشویلی و خنچیگاشویلی در سالن هفتم تیر ( پنجشنبه 26 دی 1392 )
» دانلود اموزش زیر گیری -جردن باروز ( سه شنبه 24 دی 1392 )
» 13 توصیه برتر رژیمی ( شنبه 21 دی 1392 )
» ارزش غذایی پنیر ( جمعه 20 دی 1392 )
» از سوی فدراسیون جهانی کشتی اعلام شد/ اسامی برترین آزادکاران جهان حسن رحیمی و رضا یزدانی در صدر ( پنجشنبه 19 دی 1392 )
» کراتین را حتما باید با آب انگور و یا ساندیس خورد! ( سه شنبه 17 دی 1392 )
تبلیغات

ارزش غذایی پنیر

نویسنده: امیر محمدی جمعه 20 دی 1392 دسته بندی : تغذیه ,
پروتئین


در بین دیگر اعضای خانواده ی لبنیات، پنیر دارای بیش ترین میزان پروتئین می باشد. پروتئین موجود در پنیر از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن است.
کازئین پروتئین اصلی پنیر می باشد، با این حال پروتئین های محلول در آب شیر(مانند لاکتالبومین و لاکتاگلوبولین) نیز بسته به میزان آب پنیری که در داخل آن باقی می ماند، در پنیر وجود دارند. پروتئین موجود در پنیر، آماده ی هضم می باشد، زیرا برخی از پروتئین ها در حین فرآیند رساندن پنیر، به پپتیدها و آمینو اسیدها شکسته می شوند. برخی افراد از واکنش به آمین های موجود در پنیر به ویژه هیستامین و تریامین رنج می برند.
برخی پنیرهای رسیده مقدار قابل توجهی از این آمین ها را در بردارند که می تواند سبب بروز واکنش های آلرژیک، سردردها، خارش و افزایش فشار خون در این افراد شود.


                                                                             بقیه مطالب در ادامه مطلب

کربوهیدرات

پنیر، به خصوص پنیر تازه، حاوی مقدار قابل توجهی لاکتوز می باشد که کربوهیدرات اصلی شیر می باشد. اغلب پنیرهای رسیده حاوی حداقل(۳-۱ درصد) لاکتوز بوده و یا به علت خارج شدن آب پنیر و تبدیل لاکتوز باقیمانده به اسید لاکتیک و دیگر اسیدها در طول فرآیند رسیدن پنیر، فاقد لاکتوز می باشند. در فرآیند رسیدن پنیر، با گذشت ۲۸ – ۲۱ روز زمان، لاکتوزی در پنیر رسیده باقی نخواهد ماند. در پنیرهای تازه(مانند پنیر روستایی) ۲۰- ۱۵ درصد لاکتوز در مدت زمان چند ساعت به اسید لاکتیک و دیگر اسیدها تبدیل می شود.
افراد مبتلا به بیماری “عدم تحمل لاکتوز” که قابلیت هضم لاکتوز را ندارند، نباید پنیر تازه مصرف کنند، لیکن پنیرهایی مانند چدار و پنیرهای رسیده را می توانند مصرف کنند.

چربی

چربی موجود در پنیر، عامل اصلی ایجاد طعم و بافت آن می باشد و به همین دلیل مشتریان به مصرف پنیرهای پرچرب تمایل بیش تری دارند. پنیرها به علت نوع شیر(شیر کامل، شیر کم چرب ، و شیر بدون چربی) و محصول لبنی مورد استفاده در تهیه پنیر(مانند خامه)، از نظر میزان چربی تنوع بسیار زیادی دارند.
۳۰ گرم پنیر چدار حاوی ۹ گرم چربی، ۶ گرم چربی اشباع و۳۰ میلی گرم کلسترول می باشد. در حالی که در ۱۲۰ گرم پنیر چدار بدون چربی، ۵/۰ گرم چربی، ۳/۰ گرم چربی اشباع، و ۸ میلی گرم کلسترول وجود دارد.
محققان، تکنولوژی ها، فرآیندها و —یباتی را به کار برده اند تا کیفیت پنیرهای کم چربی را بهبود دهند. پنیری که به عنوان پنیر کم چرب نامیده می شود، باید حداکثر ۳ گرم چربی در ۳۰ گرم داشته باشد. راهنماهای تغذیه ای، رژیمی را توصیه می کنند که دارای میزان چربی کمی باشد(حداکثر ۳۰ درصد کالری را چربی تشکیل دهد) و این رژیم بایستی دارای چربی اشباع کم(کمتر از ۱۰ درصد کالری) و کلسترول کم(کم تر از ۳۰۰ میلی گرم در روز) باشد. مصرف پنیر پرچرب حاوی چربی اشباع، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
پنیر منبع غنی پروتئین، کلسیم و فسفر می باشد.

ویتامین ها

میزان ویتامین پنیرها بر حسب شیر مورد استفاده و فرآیند تولید متفاوت می باشد. از آن جایی که اغلب میزان چربی موجود در شیر، در دلمه باقی می ماند، پنیر حاوی ویتامین های محلول در چربی شیری است که پنیر از آن گرفته می شود.
پنیر چدار تولید شده از شیر کامل حاوی ۱۰۵۹ واحد بین المللی ویتامین A در ۱۰۰ گرم می باشد، در حالی که پنیر روستایی خشک تهیه شده از شیر خشک بدون چربی تنها حاوی ۳۰ واحد ویتامین A در ۱۰۰ گرم می باشد. از آنجایی که ویتامین های محلول در آب(مانند B1، B2، B3، پانتوتنیک اسید، ویتامین B6 و فولات) در آب پنیر باقی می مانند، میزان آن ها به میزان آب پنیری بستگی دارد که در داخل پنیر باقی می ماند.

مواد معدنی

اگر چه میزان مواد معدنی پنیرهای مختلف به روش های تولید پنیر بستگی دارد، پنیرها، منبع خوبی از مواد معدنی می باشند.
پنیر یکی از منابع اصلی کلسیم می باشد. میزان کلسیم موجود در پنیر به اسیدیته ی مرحله ی انعقاد و میزان خارج شدن آب پنیر از لخته بستگی دارد. در پنیر رسیده ی تهیه شده از شیر کامل که با آنزیم لخته شده است(مانند پنیر چدار، سوییس و برایک)، کلسیم و فسفر به مقدار زیادی در لخته باقی می مانند. در حالی که در پنیرهایی که تنها با اسید، دلمه می شوند(مانند پنیر روستایی)، تنها مقدار کمی از کلسیم در لخته باقی می ماند، زیرا نمک های کلسیم از کازئین جدا می شود.
پنیرهای چدار حاوی ۷۲۱ میلی گرم کلسیم در ۱۰۰ گرم می باشند، در حالی که پنیر روستایی خشک حاوی ۳۲ میلی گرم کلسیم در ۱۰۰ گرم می باشد. در کل، پنیرهایی که دارای میزان کلسیم بالایی می باشند، دارای مقادیر قابل توجهی از املاح دیگر مانند فسفر و منیزیم نیز خواهند بود.
میزان سدیم پنیرها با توجه به مقدار نمک افزوده شده به آن در حین فرآیند تولید متفاوت می باشد. در کل، پنیرهای طبیعی مانند سوییس(۷۴ میلی گرم سدیم در هر ۲۸ گرم) و چدار(۱۷۶ میلی گرم سدیم در هر ۲۸ گرم) حاوی مقادیر کمتری سدیم نسبت به دیگر پنیرهای فرآوری شده(۴۰۰ میلی گرم سدیم در هر ۲۸ گرم) می باشند.
همچنین، پنیرهایی که از شیرهای خام تهیه می شوند، می توانند عفونت های جدی مانند لیستریوز، تب مالت، سالمونلوز و سل را نیز ایجاد نمایند. لذا بهتر است پنیری که از شیر خام تهیه می شود، حداقل به مدت ۶۰ روز رسانیده شود.



برچسب ها : تغذیه , مواد معدنی , پروتیین , کربو هیدرات , ویتامین , کشتی ازاد , کشتی فرنگی ,

ادامه مطلب ... نظرات :


آمار بازدید

کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :

    بروزرسانی :

درباره ما

وبلاگی برای حمایت از ورزش اول ایران-لطفا نظرات ارزشمندتون رو بیان کنید و برای حمایت از ورزش اول کشور خود لطفا بنر مارا در وبلاگ خود قرار دهید با تشکر-امیر محمدی



تبلیغات
  • طراحی قالب توسط پارس تولز
  • ParsTools.Com
.CopyRight © 2010 - 2011 koshtykermanshah Group , All Rights Reserved ©